Backup

Må man ha backup?
Har man ingenting av viktighet så trenger man selvsagt ikke backup, men de færreste av oss jobber i en bedrift hvor det er ingenting som er verdt noe. Det vi vet med sikkerhet er at det ikke er et spørsmål om ting kan bli borte, men et spørsmål om når.

Risiko
Hva slags backup man bør ha er avhengig av hvor kritisk det er hvis noe blir borte. Jo mer kritisk tap av data er jo mer bør man legge i en god backup løsning.

Backup typer

  • Online Backup - Vår mest vanlige filbackup - Overføres krypert til et datasenter - Gode rapporter - Se her for priseksempler.
  • Kloning av system - Avansert løsning som har et kjørbart speilbilde av systemet på en PC eller server. Lagres som regel på en NAS løsning og evt. ut i skya. Minimerer nedetid ved et havari.
  • Tape stasjoner - Mye brukt tidligere, men ikke så ofte nå lenger. Brukes litt der det er svært store datamengder for å holde kostnader nede. En del manuell håndtering som krever gode rutiner. Krever en del investeringer i tapestasjoner, taper og backup programvare.
  • Ekstern disk/minnepenn - Budsjettløsning som vi betegner som siste utvei når prisen på backup er viktigere enn dataene som skal beskyttes. Ofte manuelle rutiner som er fort gjort å glemme og er en type sårbar backup. Ikke uvanlig at backup disk har havarert og man har ikke merket det før hovedsystemet er tapt og behovet for å gjenopprette data er til stede. Da er det for sent.

Tapte data
Når det er for sent og data er tapt så har vi likevel en siste utvei. Mjøsdata er samarbeidspartner med IBAS som er verdenskjent for redning av data fra håpløse utgangspunkt.

Mjøsdata kan hjelpe deg

  • Mjøsdata kan hjelpe deg med å finne backup formen som passer deg og din bedrift.
  • Mjøsdata tilbyr de fleste former for backup tjenester slik at du ikke trenger å forholde deg til flere aktører.
Ta kontakt for nærmere informasjon og priser.